Minä

Olen paljasjalkainen maskulainen ja paluumuuttaja.

Olen asunut ja viettänyt koko lapsuuteni ja nuoruuteni Maskussa. Ala-asteen olen käynyt Seikelässä, 7.luokan Nousiaisissa ja 8-9.luokan pääsin käymään silloin Maskun uudessa omassa Hemmingin koulussa.
Opiskelujen ja työn perässä muutin Turkuun hetkeksi, kunnes palasin takaisin vuonna 2013 tuoden mukanani myös aviomieheni. Tällä hetkellä perheeseen kuuluvat myös 3- ja 6-vuotiaat lapset sekä koira. Omat vanhempani asuvat myös edelleen täällä Maskussa lapsuudenkodissani, mikä puolestaan tuo näkökulmaa siihen, millaista onkaan asua Maskussa tällä hetkellä eläkeläisenä ja ikääntyvänä.

Tarkoitus olisi pysyä maskulaisena loppuelämän ajan. Tämä on yksi syy siihen, miksi haluaisin olla mukana luomassa ja kehittämässä tulevaisuuden Maskua, joka olisi terve, toimiva ja turvallinen paikka kaikille elämänvaiheesta riippumatta.

Luonteeltani olen iloinen, avoin, sosiaalinen, toimelias, suorapuheinen, sanavalmis, järjestelmällinen ja määrätietoinen.

Minulle tärkeitä arvoja ovat mm. tasa-arvo, inhimillisyys, vastuuntunto, rehellisyys, luotettavuus, turvallisuus, ystävällisyys ja onnellisuus.

Harrastuksiini kuuluvat tällä hetkellä hektisen lapsiperhearjen ja vuorotyön ohessa kuntosali ja lenkkeily. Kesäisin vietämme aikaa myös mökillä ja nyt viime talvena innostuimme uudelleen monen vuoden jälkeen laskettelemaan koko perheen voimin. Lisäksi matkustaminen on koko perheen yhteinen intohimo, mutta nyt koronan aikana tämä harrastus on ollut luonnollisesti tauolla.

Olen valmistunut Turun Ammattikorkeakoulusta ensihoidon koulutusohjelmasta ensihoitajaksi vuonna 2008 ja vuodesta 2009 olen työskennellyt Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella. Olen myös suorittanut sosiaali- ja terveysalan ylemmän AMK-tutkinnon sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelmassa, valmistuen vuonna 2014.

Maskun akuuttiosastolla olen tehnyt myös sairaanhoitajan sijaisuuksia vuodesta 2018, jonka ansiosta olen saanut kuvaa hieman oman kuntamme terveydenhuollon tilasta ja päässyt tutustumaan Akselin toimintaan ja palveluihin myös työntekijän näkökulmasta.

Ammattini ja koulutukseni puolesta minulla on eniten näkemystä ja kokemusta juuri sosiaali- ja terveyspalveluista - siitä miten ne toimivat, mitä palveluja on tarjolla, mikä ei toimi, mikä toimii ja mitä olisi jatkossa hyvä kehittää. Ensihoitajan työ vaatii nopeiden akuuttitilanteiden hallinnan lisäksi potilaan kokonaistilanteen huomioimista ja tunnistamista -  ensihoitaja saattaakin olla usein ihmisen ensimmäinen kontakti, joka näkee avun tarpeen ja ohjaa ihmisen oikean avun piiriin. Teen työssäni paljon yhteistyötä esimerkiksi sosiaalitoimen, lastensuojelun ja kotihoidon kanssa.

Työssäni vaaditaan laaja-alaista osaamista, työ on moninaista ja vaihtelevaa, vaatii hyvää stressinhallinta- ja paineensietokykyä sekä hyviä yhteistyötaitoja - koen, että näiden osa-alueiden hallinnasta ja ominaisuuksista on hyötyä varmasti myös kunnanvaltuutettuna toimimiselle.

Minua pyydettiin kuntavaaliehdokkaaksi hieman yllättäen ja olenkin nyt mukana ensimmäistä kertaa ehdokkaana. Ajatus ehdokkaaksi lähtemisestä oli joskus aiemmin jo käynyt kyllä mielessäni, mutta jäänyt vain ajatuksen tasolle. Ajatuksia, ideoita, innostusta ja kiinnostusta kunnan kehittämiseen ja sen tulevaisuuteen on rutkasti. Tärkeintä on kuitenkin mielestäni se, että hyvässä yhteistyössä päätämme täällä Maskussa kunnan asioista ja ratkaisemme ongelmatilanteita - yhdessä.

Käy lukemassa ajatuksiani ja näkemyksiäni muutamasta minulle tärkeästä teemasta.

Kuvagalleriasta löydät myös kuvien muodossa minulle tärkeitä asioita ja teemoja.

Satu Raikunen - Kokoomus, Kunnallisvaaliehdokas Masku
Ikä: 35
Koulutus: Ylioppilas, Ensihoitaja YAMK
Ammatti: Ensihoitaja