Luottamustoimet

Vuoden 2021 kuntavaalien jälkeen toimin Kokoomuksen 2.varavaltuutettuna. Tämän lisäksi kuuluin Perusturvakuntayhtymä Akselin hallitukseen sekä valtuustoon 2021-2022. Ammattini puolesta nimenomaan sosiaali- ja terveyspalvelut ovat lähellä sydäntä ja oli hienoa päästä osallistumaan päätöksentekoon Akselissa. Helppoa se ei ollut. Noviisille monet asiat (ellei jopa kaikki) olivat uusia. Myös hallitus- ja valtuustotyöskentely oli opeteltava. Usein käsiteltävät asiat olivat monimutkaisia ja vaativat perehtymistä. Olen kiitollinen, että mukana oli vanhoja konkareita auttamassa, opettamassa ja neuvomassa - saimme aikaan paljon hyvää keskustelua ja lopulta hyvän (no useimmiten ainakin kohtalaisen) päätösehdotuksen.

Perusturvakuntayhtymä Akselin toiminta loppui 31.12.2022 siirryttäessä hyvinvointialueelle, Varhaan 1.1.2023 alkaen. Näin ollen myös luottamustehtävät siellä loppuivat lopulta keväällä 2023, kun Akseli oli lopulta kokonaan saatu purettua. Tämä 1,5-vuotta opetti, että päätöksenteko ei ole helppoa, asiat eivät ole niin mustavalkoisia ja päätöksentekoon tulee ottaa huomioon todella monta eri asiaa ja näkökulmaa. Vaikeitakin päätöksiä on kyettävä tekemään sekä myös kompromisseja, sillä päätöksenteko on yhteistyötä.

Akselin luottamustoimien loputtua, jatkoin varavaltuutettuna. Nousin 1.varavaltuutetuksi syksyllä 2022. Keväällä 2023 aloitin varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan varajäsenenä. Sain kunnian käydä lähes kaikissa kokouksissa ja olla mukana päättämässä lasten, nuorten ja perheen asioista. Hektinen perhearki kahden lapsen kanssa tuo hyvää näkökulmaa tähän lautakuntatyöskentelyyn - omat lapseni käyttävät tällä hetkellä sekä varhaiskasvatus- että opetuspalveluita.  Lautakuntatyöskentely jatkuu edelleen nyt syksyllä 2023.

Syksyllä 2023 minusta tuli myös virallinen kunnanvaltuutettu, kun nousin valtuustoon 1.varavaltuutetun paikalta.

Esikoisen aloitettua koulun 2022 syksyllä, liityin myös koulun vanhempainyhdistykseen. Kuuluin sen hallitukseen ensin rivijäsenenä, mutta nyt syksyllä 2023 uuden toimintakauden alettua minusta tuli yhdistyksen varapuheenjohtaja. Olen kiitollinen kaikista vanhempainyhdistyksen jäsenistä ja hallituksesta, sillä siellä on todella hyvä henki ja yhdistyksemme on aktiivinen toimija koulumme lasten hyväksi.

Satu Raikunen - Kokoomus, Kunnallisvaaliehdokas Masku